Hoogbegaafde
medewerkers en diversiteit

Organisaties worden steeds diverser door voortdurend demografische veranderingen op het vlak van o.a. leeftijd, ras, etniciteit, religie, vermogen en seksuele oriëntatie. Als je écht een inclusieve organisatie wilt zijn, zijn hoogbegaafden de groep die bij diversiteit en inclusie niet vergeten mag worden.

Diversiteit en inclusie

inclusief hoogbegaafdheid

Het is van belang om diversiteit, inclusief hoogbegaafdheid te erkennen als een dynamisch proces. Het verminderen en voorkomen van discriminatie en exclusie is een voorwaarde om tot volledige inclusie te kunnen komen.

Voordelen van diversiteit en inclusie inclusief hoogbegaafdheid

Om ervoor te zorgen dat inclusieve organisaties naar behoren functioneren, is er meer nodig dan alleen een representatie van diversiteit. Pas wanneer inclusief beleid actief wordt geïmplementeerd, kunnen alle medewerkers, ongeacht hun afkomst, huidskleur, vermogen en/of voorkeuren, samenwerken op de meest productieve en tevens prettige manier.

Inclusief hoogbegaafdheid beleid resulteert in

Management en omgaan met hoogbegaafde medewerkers

Ruim 2% van de bevolking is hoogbegaafd. Hoe groter de organisatie, hoe meer kans dat er hoogbegaafde medewerkers binnen de organisatie werken.

Larinda Bok heeft managementervaring en kennis van hoogbegaafdheid, diversiteit- en inclusiebeleid en een bedrijfskundige achtergrond. 

Zij helpt organisaties met het toegankelijk maken van organisaties voor mensen met verschillende achtergronden.

Hoogbegaafdexpert biedt

Inclusieve organisaties zijn succesvolle organisaties. Ontdek de waarde van inclusief werkgeverschap voor jouw organisatie.

Recensies

“The Golden rule of providing support in inclusive organisations: support others as you would wish to be supported.”

“Nu ik de plannen van het netwerk lees gloort er toch weer hoop dat het, met bemiddeling/coaching/sturing, toch mogelijk kan zijn dat ik voor mijn laatste jaren een passende, uitdagende en zinvolle functie krijg.”

Huub
Manager

“Een goed initiatief en broodnodig ook, want ik zie dat er veel HB’ers op de werkvloer rondlopen. Ik ben zelf HB getest en lid geweest van Mensa. Ik ben zelf erg gesloten over mijn HB-zijn omdat mijn ervaring is dat er negatief tegenaan wordt gekeken.”

Karel
Bouwkundig tekenaar

“Ik ben leidinggevende van enkele hoogbegaafde collega’s en zet mij in voor een meer inclusieve cultuur voor iedereen en niet met een specifieke focus op de klassieke doelgroepen vanuit cultuur, gender of geaardheid. Het omarmen van alle verschillen die wij als individuen meebrengen levert een noodzakelijke verrijking van de organisatie als geheel op.”

Tineke
Innovatiemanager

Wil je hoogbegaafdheid als verrijking binnen jouw organisatie zien? Investeer in coaching voor voor management en hoogbegaafde volwassenen. Hoe je dat doet? 

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren

Wacht even! Ik heb nog wat voor je

Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid Larinda Bok

Als je je wilt verdiepen in de zelfbeeld- en persoonlijkheidsontwikkeling van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid, zelf betekenis wilt geven aan je leven of als je hulpverlener bent en je cliënten meer wilt leren over hoogbegaafdheid, dan is dit boek een waardevol instrument.