Burn-out
door hoogbegaafdheid

Je dacht dat het jou nooit zou overkomen. Je bent een nieuwsgierig type, snelle denker, hebt altijd alles onder controle en toch zegt je lichaam nu STOP! Datgene wat je al die tijd bewust, of nog vaker onbewust, hebt proberen tegen te houden is gebeurd. Je bent vastgelopen en je moet je ziekmelden, want werken lukt niet meer.

Burn-out door hoogbegaafdheid

Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer voor je dagelijkse bezigheden. Waar je voorheen opperste concentratie had, laat je geheugen je nu in de steek. Kan het zijn dat jouw intensiteit, gedrevenheid en perfectionisme je de das omdeden?

Burn-out ontstaat als je energie stopt in bezigheden die niet bij je passen en waar je niet goed in bent. Wanneer je nog geen idee hebt dat je hoogbegaafd bent, komt het begrijpelijkerwijs, niet in je op dat jouw klachten door hoogbegaafdheid kunnen komen. Het niet herkennen en adequaat om kunnen gaan met je eigen hoogbegaafdheid geeft een groot risico op burn-out.

Burn-out en hoogbegaafd

Dit alles is keihard werken om in balans te blijven. Als je zelf niet de juiste acties onderneemt om effectief met hoogbegaafdheid om te gaan, loop je een groot risico op een burn-out.

Gevolgen van burn-out

Het is een grote misvatting dat je eerst volledig opgebrand moet zijn voordat je hulp gaat zoeken. Voordat je lichaam stop zegt is het slim om actie te ondernemen en te gaan leren hoe je zonder te vechten, toch krachtig en sterk kunt zijn.

Wil jij dolgraag

Coaching bij burn-out

Hoogbegaafdexpert heeft een effectieve methode om beter met burn-out om te gaan. Wil je herstellen van je burn-out en leren hoe je deze door bewuste keuzes te maken voorkomt?

Laten we in gesprek gaan en kijken waar jij tegenaan loopt. We onderzoeken of hoogbegaafdheid een rol in je burn-out speelt, of dat je een bore-out hebt. Met gebruikmaking van biografisch onderzoek, diagnostische vragenlijsten en op jou afgestemde wetenschappelijk onderbouwde en dynamische meerfactorenmodellen nemen we alles mee in onze gesprekken.

Recensies

“Gun jezelf rust. Uit rust komt de kracht.”

“De manier waarop je met mij in gesprek gaat voelt veilig. Ik ervaar de ruimte om mezelf te mogen zijn. In de oefeningen die je samen met mij deed voelde ik de verlichting. Mijn problemen zijn echt minder zwaar geworden. Ik weet nu hoe ik kan kiezen voor wat ik wil.”

Roesalien
Pedagoog

“Dit burn-outtraject heeft dingen op hun plaats laten vallen. Ik weet en voel nu hoe het zit. Je stelt goede vragen, zodat ik ga nadenken over dingen.”

Heleen
Cultuurwetenschapper

“Ik begrijp nu dat ik in een rouwproces zat. Er is een wereld voor me open gegaan, je helpt me te zoeken, vinden en in mijn ruimte te gaan staan. Jij weet wat het is om buitengesloten te worden en dat merk ik in je begeleiding. En: de TMA is zo concreet!”

Camila
Huisarts

Wil je snel herstellen van jouw burn-out en je vragen over hoogbegaafdheid toetsen? 

Investeer in coaching voor hoogbegaafde volwassenen. 

Hoe je dat doet?

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren

Wacht even! Ik heb nog wat voor je

Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid Larinda Bok

Als je je wilt verdiepen in de zelfbeeld- en persoonlijkheidsontwikkeling van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid, zelf betekenis wilt geven aan je leven of als je hulpverlener bent en je cliënten meer wilt leren over hoogbegaafdheid, dan is dit boek een waardevol instrument.