Over
Hoogbegaafdexpert

Het is mijn overtuiging dat iedereen die de moed heeft om authentieke keuzes te maken, een betekenisvol leven kan leven, waardoor hij maximaal bijdraagt aan een betere wereld, mooie intense relaties en zinvol werk.

Ik geloof er ook in, dat ik als inspirator en specialist, hier een voorbeeldfunctie in heb.

Meerwaarde van Larinda

Mijn naam is Larinda Bok- van der Voet, in mij vind je een gelijkgestemde die -omdat ik mij herken in kenmerken van hoogbegaafdheid- je aanvoelt en begrijpt. Met mijn snelle denkkracht en mijn empathisch vermogen wil ik het verschil maken in levens van volwassenen met kenmerken van hoogbegaafdheid. Daardoor krijgen ze helder hoe ze kunnen floreren en invulling geven aan een betekenisvol leven.

Eigen verantwoordelijkheid en op je eigen manier jouw pad lopen staat bij mij hoog in het vaandel.

Als je met mij samenwerkt, profiteer je van mijn bedrijfskundige- en managementervaring, alsook mijn geriatrisch- en psychiatrisch verpleegkundige achtergrond en coachende vaardigheden. 
De positieve psychologie, mijn studie tot RITHA/ ECHA Specialist hoogbegaafdheid en de vele psychologische opleidingen zoals de Polyvagaaltheorie i.c.m. hoogbegaafdheid, de ACT (Acceptance and Commitment) opleidingen, verrijken mijn leven, en nog meer dat van mijn cliënten. Als ACT-Master onderscheid ik mij dat ik door de vele opleidingen en jarenlange ervaring. Ik hoef daardoor niet vast te houden aan een vastgesteld stappenplan, maar ik kan intuïtief inspelen op wat zich aandient en wat helpend is. De ervaringsgericht werkwijze van ACT en de Polyvagaaltheorie is mij op het lijf geschreven.

Door de opleiding polyvagaaltheorie en hoogbegaafdheid leerde ik nog meer over het omgaan met stress, angst, hechtingsproblematiek en trauma in relatie tot hoogbegaafdheid. De ontwikkelgerichte interventies uit de polyvagaaltheorie zet ik dagelijks in. Met veel mooie resultaten tot gevolg.
Ik gebruik ook regelmatig mijn kennis en vaardigheden uit de opleiding ‘individueel systemisch werk’.

Daarnaast ben ik geaccrediteerd TMA Professional, Register Loopbaanprofessional (Noloc) en geaccrediteerd NOBCO/EMCC Coach. Je vindt mij ook in het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid en in het ECHA-register Specialist Hoogbegaafdheid.

Als ACT master ben ik aangesloten bij de ACBSBeNe beroepsvereniging  en je vindt mij op de hulpverlenerslijst van het IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen).

De zelfbeeldontwikkeling van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid raakte mij steeds in mijn werk en studie voor Specialist Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit. Daarom verdiepte ik mij in de literatuur, studeerde daarop af en schreef daar een boek over. ‘Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid.’ Ik neem je met werkvormen uit het ABC mee in hoe jij invulling kunt geven aan een vrij en betekenisvol leven.

Ik werk contextueel, met wetenschappelijk onderbouwde instrumenten en gebruik dynamische meerfactorenmodellen. Daarnaast doe ik biografisch onderzoek en werk ik met diagnostische vragenlijsten en op de persoon afgestemde dynamische screeningsmodellen.

Ik werk ook integratief. Dit houdt in dat ik alles wat in mijn schatkist zit combineer om holistische begeleiding te kunnen bieden.

Als scientist-practitioner, deed ik onderzoek naar de zelfbeeldontwikkeling van hoogbegaafde volwassenen en ACT. Dit gaf mij veel inzicht in deze complexe materie. Die kennis deel ik graag in de coaching. Mijn cliënten vinden begrip, kracht en zelfvertrouwen bij mij.
Behalve kennis van zaken, zet ik mijn intuïtie en sensitiviteit in de gesprekken in. Ook ga je mijn kleurrijke en enthousiaste persoonlijkheid ervaren.

Als manager heb ik gevoeld hoe lastig het kan zijn als je intens leeft en sneller dan anderen verbanden legt. Hoe het voelt als je je anders en niet op je plek voelt. Inmiddels weet ik ook hoe het kennen van jezelf bijdraagt om volledig tot bloei te komen en te gaan stralen. Dat zelfinzicht gun ik jou ook!

Ik ben nieuwsgierig wie er voor mij zit en wat je beweegt. Hoe werken jouw hersenen en wat weet je daarvan? Vanuit de positieve psychologie ontdek ik graag samen met jou je persoonlijke waarden, jouw talent en wat je goed afgaat.

Het is mijn kracht dat ik je kan helpen hoe jij jezelf kunt helpen om betekenis te geven aan je leven. En als we vanuit een helikopterview gaan reflecteren, dan gaat het gebeuren! Je hoeft minder af te schalen qua complexiteit en snelheid waardoor je je begrepen en erkend voelt. En vaak gebeurt er meer in korte tijd dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Larinda en persoonlijke groei

Persoonlijke groei staat centraal in mijn leven. Dat is meer dan je goed voelen of geluk. Dat is je ontwikkelen tot wie je kan zijn. Door mij te laten coachen door zelfbewuste coaches haalde ik sneller en grotere resultaten.

Ik maakte de keuze om niet langer als integraal eindverantwoordelijk locatiedirecteur van een verpleeghuis met thuiszorg, dementie- en somatische zorg, te werken.

Het productie draaien, de knellende wet- en regelgeving en steeds minder contact met de bewoners en collega’s paste niet meer bij mijn kernwaarden.

En het vooruitzicht op een beleidsfunctie met dikke rapporten was niet de functie waar ik mijn talenten, creativiteit en inspiratie in kwijt zou kunnen.

Ik nam ontslag als locatiedirecteur. Maar de manier waarop ik stopte bij de zorgorganisatie, heeft ontzettend veel met mij gedaan.

Mijn leven wordt nooit meer zoals daarvoor.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik dichtbij mijzelf en mijn kernwaarden ben gebleven en dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd. Eerlijk gezegd kon ik ook niet anders. Dat gevoel zei: “het klopt niet”.

Larinda weet hoe het voelt

Ik weet hoe ingrijpende werksituaties voelen. In twee maanden tijd veranderde ik van een krachtige vrouw naar iemand die op het randje van een burn-out balanceerde. Ik sliep slecht en viel 20 kilo af. 

Ontzettend dankbaar ben ik met de wijze en lieve mensen met wie ik toen kon praten en die mijn belangen behartigden.
Zonder mijn geloof was ik deze diepdonkere periode slechter doorgekomen. Elke dag dwong ik mij om minimaal een half uur in de natuur te wandelen. Dit heeft mij veel ruimte en rust in mijn hoofd gegeven.

Het vergt in zo’n situatie veel lef om de verantwoordelijkheid voor je gevoel te nemen en de stap naar het onbekende te zetten. En toch heb ik daar nooit spijt van gehad omdat vanaf dat moment mijn leven veel meer betekenis kreeg dan voorheen.

Hoe verder

Ik keek terug, zag dat ik bergen had verzet en ben nog steeds trots op wat ik in mijn ruim 30-jarige loopbaan in de gezondheidszorg geleerd en bereikt heb. Met zelfbewuste coaches reflecteerde ik en onderzocht met een persoonlijkheidsonderzoek of het ondernemerschap bij mij paste. Ik zette flinke stappen buiten mijn comfortzone, door mijn leven vanuit mijn passie vorm te geven en als zelfstandig ondernemer in een vrijgevestigde praktijk te gaan werken.

Van mijn opleidingen coaching & begeleiding, management in de zorg, alsook bedrijfskunde heb ik, en daarmee mijn cliënten, nog dagelijks profijt.

Het ondernemerschap spreekt mijn creativiteit en innovatieve vermogens aan.
Om te blijven groeien heb ik regelmatig een coach of een mentor die met mij meedenkt in hoe ik als mens en ondernemer kan blijven groeien.

Ook lees ik graag boeken om mezelf te blijven ontwikkelen. Boeken over betekenisvol leven, psychologie, maatschappelijke onderwerpen en persoonlijke ontwikkeling.

Typisch Larinda

  1. What you see is what you get: open, direct, helder en positief.
  2. Unieke combinatie: psychologie, bedrijfskunde, managementervaring, talentontwikkeling, ACT-Master en Specialist Hoogbegaafdheid.
  3. Gepassioneerd, sensitief, altijd op zoek naar meer en autonoom.
  4. Analytisch & resultaatgericht.
  5. Energiek & ondernemend.

Mijn visie en missie

Het is mijn missie om hoogbegaafde volwassenen te helpen hun pad te vinden zodat zij vol overgave een betekenisvol leven kunnen leven.

Mijn visie is dat elke hoogbegaafde volwassene uniek is en dit ook moet kunnen uitleven. 

Ik geloof dat je meer kunt bereiken door je droom te ontdekken, dan te blijven reflecteren over wat er niet goed is of was.
Ik ben sterk in het ontdekken van verlangens en uitdagingen van mensen waardoor zij een betekenisvol leven kunnen gaan leven. 
Ik breng mensen graag in beweging naar die acties die het snelst leiden tot het gewenste resultaat. 

Ik word daar blij van, ga ervan stralen en dát wordt opgemerkt.

Larinda in de media

In de media deel ik graag mijn visie, verhaal en kennis.

Larinda privé

Omdat ik niet alleen voor mezelf leef zet ik mij in voor maatschappelijke organisaties. Ik ben vrijwilliger in de kerk en zet mij jaarlijks in voor kwetsbare moeders en hun kinderen. Ik neem dan deel aan de sponsorwandeling ‘vrouwen lopen voor vrouwen’.

Kom je mij een keer hard fietsend tegen? Grote kans dat ik als burgerhulpverlener op weg ben naar een reanimatie.

Wil je nóg meer weten? Lees dan dit artikel!

Ethisch ondernemen

Met een vast percentage van de omzet die ik met mijn bedrijf Hoogbegaafdexpert realiseer, sponsor ik kinderen in Kenia en Tanzania.

Door die sponsoring is er voor hen meer toekomstperspectief.

Voel jij je aangesproken door mijn unieke aanpak? Investeer in jezelf en bel mij vandaag.

Recensies

“Het voorrecht van een mensenleven is om te worden wie je werkelijk bent.”

“Pas op m'n 44e realiseerde ik me dat ik wel eens hoogbegaafd kon zijn. Nooit eerder over nagedacht, maar dat inzicht verklaarde wel veel met betrekking tot werk en privéleven. Ik wilde hier meer over weten en wat handvatten krijgen voor de toekomst. Larinda kon mij met haar kennis en ervaring een spiegel voorhouden, waardoor ik waardevolle keuzes heb kunnen maken. Ben erg blij dat ik contact met haar heb gezocht!”

Kayn

“Je zet me op scherp en helpt mij mijn creatieve kant te ontwikkelen. Ik voel meer rust en richting in mijn leven en werk. Ik kies er nu bewust voor om mijn hogere missie in mijn werk te verwezenlijken. Nooit gedacht dat dit eruit zou komen.”

Marianne
Psycholoog

“Ik heb het genoegen gehad gecoacht te worden door Larinda in combinatie met de TMA-analyse. Larinda wist in korte tijd de resultaten goed te doorgronden en de nuance van hoogbegaafdheid hierin mee te nemen. De duiding was erg scherp en raak. Ook gaf zij heldere, bruikbare tips om met bepaalde vraagstukken om te gaan - wat het een extra waardevolle coaching maakte. Ik raad Larinda ten zeerste aan; warm als persoon, professioneel en zeker voor de hoogbegaafde de kers op de taart.”

Bart
Strategisch juridisch adviseur 

Wil je alles uit jezelf naar boven halen? Optimaal rendement uit je hoogbegaafdheid halen? 

Investeer in coaching voor hoogbegaafde volwassenen. 

Hoe je dat doet? 

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren