Nominatie Vrouw in de Media Award

Nominatie Larinda Bok Hoogbegaafdexpert Specialist Hoogbegaafdheid

15 januari 2024 was voor mij een belangrijke dag. Die dag lanceerde ik online mijn boek: Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid. Dat was heel speciaal, maar nooit had ik kunnen denken dat die dag nog specialer werd. Want een kwartier voor de start van de boeklancering zag ik een mail van Janneke van Heugten, directeur van Vaker in de Media (VIDM) in mijn inbox. Nu krijg ik vaker mails van Janneke, dus ik zocht er niets achter. Totdat ik het onderwerp van de mail zag: (Gelderland) Jouw nominatie Vrouw in de Media Award 2023.

Mail van Janneke van Heugten

Het bericht van Janneke begon als volgt:

Beste Larinda,

Gefeliciteerd! Je bent genomineerd voor de Vrouw in de Media Award voor jouw provincie en kan hierdoor zowel deze als de Vrouw in de Media Award 2023 landelijk winnen. Met jouw aanwezigheid in de media word je door de jury gezien als een rolmodel voor andere vrouwen.

Motivatie voor de nominatie

Over mijn nominatie stond het volgende geschreven.

Larinda Bok. Specialist Hoogbegaafdheid, auteur ‘Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid’. Larinda gaat iedere keer op zoek naar media-aandacht voor de specifieke problemen waar hoogbegaafde volwassenen mee te maken krijgen. Je hoort en ziet dat ze echt op een missie is! Veel lokale en regionale mediabelangstelling, waarvan de jury hoopt dat het een springplank zal zijn naar meer landelijke media-aandacht.

Larinda Bok Hoogbegaafdexpert Specialist Hoogbegaafdheid

Geheimhouding en wil ik die nominatie wel?

Na de boeklancering daalde het besef van de nominatie in. En toen begon het denken en voelen. Ik besefte op dat moment niet welk een eer het is om genomineerd te worden voor mijn bevlogenheid. De dagen daarop vlogen de volgende overwegingen door mijn gedachten en voelde ik ze in mijn lichaam. Het was een intens emotionele tijd.

  • Wil ik dit wel?
  • Ik hoef niet zo nodig in de spotlights te gaan staan.
  • Wat zou de bedoeling van hogerhand hiervan zijn?
  • Zal ik de nominatie afwijzen?
  • Wat zullen ‘ze’ allemaal wel niet zeggen?

In november 2023 wilde iemand mij nomineren. Deze persoon bleef (ontzettend goed bedoeld) aandringen, maar ik wilde niet meewerken aan actief een bijdrage leveren voor mijn eigen nominatie.

foto genomineerd Larinda Bok

Na anderhalve dag gedacht, gevoeld en gebeden te hebben, voelde ik dat mijn missie mijn menszijn overstijgt. Ik voelde en wist: ‘Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor hoogbegaafdheid bij volwassenen, waar ze tegenaan lopen en hoe het anders kan. Dit moet breder bekend worden bij organisaties en in de hulpverlening’.

Geen zelfpromotie maar een hoger doel

De nominatie gaat niet om zelfpromotie in de trant van: ‘Kijk mij nou, ik wil indruk maken’. Nee, het gaat erom dat ik iets te delen heb. Ik deel graag mijn ideeën en inspireer mensen met mijn kennis en overdenkingen over hoogbegaafdheid. En nog liever bouw ik samen aan een wereld waarin hoogbegaafden hun potentieel volledig kunnen benutten en schitteren in alle facetten van het leven. Dat vind ik erg belangrijk. Maar om daarvoor genomineerd te worden vond ik de eerste dagen niet makkelijk.

Waardengericht kiezen

En toch besloot ik voor mijn missie te gaan. Ik maakte ook nu weer, net zoals bij de start van mijn eigen onderneming en onze verhuizing vanuit de Randstad naar Nijkerk, een waardengerichte keuze. Mijn persoonlijke waarden waren het fundament om voor de nominatie te gaan. Zij zorgden er uiteindelijk voor dat ik de bewuste keuze maakte om te gaan staan voor mijn missie en voor de nominatie.

De waarden die mij drijven zijn: integriteit, gelijkwaardigheid en het maken van slimme keuzes voor een briljant leven met hoogbegaafdheid. Doordat ik mij hiervoor inzet ervaar ik een betekenisvol leven. Dat vind ik fundamenteel belangrijk. 

Ik ben dankbaar voor de talenten die ik kreeg. Dankbaar ook voor de Talent Motivatie Analyse die mij nog steeds helpt om mijn drijfveren, talenten- en potentieel voluit te benutten. En dát wordt dus gezien en opgemerkt. Dat leven waarin je je potentie volledig kan benutten gun ik iedereen. Daarom maakte ik een nominatieaanbieding voor een TMA- talentenanalyse inclusief een terugkoppelgesprek door mij persoonlijk.

Zwaar weer

Mijn waarden geven me houvast en bij mentaal zwaar weer maken ze mij minder kwetsbaar. Elke dag geven ze mij, als een intern persoonlijk kompas, richting om bewuste keuzes te maken en om mijn acties af te stemmen op wat ik belangrijk vind. Dat vraagt focus, moed en doorzettingsvermogen. Want in het begin was het knap lastig en ontmoedigend om me niet geraakt te voelen door sommige reacties. 

Ik was al gewaarschuwd: ‘met mooie prijzen en waarderingen komen ook dolksteken en foute berichtgevingen’. Deze waarschuwing hielp me om de mailtjes waar afgunst uit bleek niet op mij persoonlijk te betrekken. Ze zeggen veel over degene die ze stuurt. Diegenen hebben niet het vermogen om de populariteit van de ander te zien. Het is zo’n gemiste kans dat, mensen die ook het beste voor hoogbegaafden zoeken, zo reageren. Of juist bewust niet reageren. Want geen reactie, mailtje of duimpje op een social media bericht is ook een actie. Diep vanbinnen denk ik dan: ‘Ga in je eigen kracht staan, weet wat jij belangrijk in je leven vindt en gá daarvoor. Doe het vooral, net zoals ik, op je eigen manier.’

Anderen vinden het teveel poeha, waarom moeten er meer vrouwen in de media komen? Waarom moet het op deze manier en waar blijven dan de anderen die ook goed in hun werk zijn maar niet of minder zichtbaar zijn.

En als men mij daarvoor als rolmodel nomineert ben ik daar dankbaar voor en blij mee.

Mijn visie is dat we rolmodellen nodig hebben die laten zien en horen waarvoor ze staan.

Larinda Bok-van der Voet

Genieten

Denk nu niet dat ik alleen maar dolksteken ontving. Integendeel. Ontelbaar veel mensen stuurden mij een warm en waarderend persoonlijk bericht. Een bericht met een schermafbeelding van hun motivatie voor mijn missie. Een spraakbericht hoe trots ze op me zijn en ook hoe dankbaar omdat ik mijn nek uitsteek voor toch wel een gestigmatiseerd onderwerp.

Na een paar dagen was ik gewend aan de belangstelling en kon ik genieten van de nominatie. Het is best een hele eer om genomineerd te worden omdat mijn hoge missie opgemerkt wordt.

De uitslag van de nominatie

Vandaag, 19 februari werd bekend dat ik niet gewonnen heb, maar wel een genomineerde met de meeste stemmen ben. Tweede Kamerlid Lisa Westerveld kreeg samen met Larinda Bok, specialist hoogbegaafdheid en Vera Camilla die in de media praat over bodyneutrality, de meeste stemmen. De jury koos unaniem voor Westerveld. ‘Lisa Westerveld laat zich niet weerhouden door tegenwind en blijft duidelijk en eenvoudig vertellen over moeilijke onderwerpen als de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en onderwijs.’ Ik wens Lisa veel succes met haar missie, die net zoals de mijne gaat om het beste zoeken voor mensen.

Hoe verder na de nominatie

Als ik eerlijk ben, ben ik blij dat Lisa heeft gewonnen. Zij heeft landelijk nog meer invloed dan ik en we streven een zelfde missie na. Wie weet wat dit mij en mijn missie nog meer gaat brengen. En ik? Ik kan hierdoor nog dichterbij mezelf blijven. Ik kan me ook weer richten op mijn onderneming en cliënten in mijn coachpraktijk. Want er staan mooie dingen op stapel. Ik ga met nog meer focus samenwerken waardoor er nog meer impact gemaakt kan worden in de levens van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid, zodat zij hun potentieel volledig kunnen benutten en schitteren in alle facetten van het leven.

Mijn visie en wens

Mijn oproep en wens voor iedereen is: ‘Leef volgens datgene waar je echt om geeft.’ Dit zal niet altijd makkelijk zijn, maar als je leert hoe je bewuster kan zijn en weet wat je belangrijk in je leven vindt, geeft een op waarden gebaseerd leven je meer vrijheid, vervulling en betekenis. Je krijgt dan een dieper gevoel dat je een goed leven leidt.

Het door mij gewenste effect is al door de nominatie bereikt.

  • Hoogbegaafdheid heeft meer aandacht en zichtbaarheid gekregen. Mijn visie werd gevraagd in de media, tijdschriften, kranten en op de radio.
  • Ik heb tientallen extra volgers op social media gekregen.
  • De kracht van mijn netwerk heb ik mogen ervaren want 473 stemmen met fantastische motivaties is een respectabel getal. DANK daarvoor!
  • Het proces van de nominatie heeft mij sterker gemaakt in het nog krachtiger uitdragen van mijn visie en missie.
  • Ik ben weer uit mijn comfortzone gegaan waardoor ik als mens en professional ben gegroeid. Daardoor kan ik nog meer betekenen voor mezelf, anderen en de wereld.

Als impactgedreven Specialist Hoogbegaafdheid is dit mijn drive: samen bouwen aan een wereld waarin hoogbegaafden hun potentieel volledig kunnen benutten en schitteren in alle facetten van het leven.

Briljant leven met hoogbegaafdheid.

Larinda Bok-van der Voet

Voel jij nu dat je ook waardengedreven keuzes wil maken? Dat je ook een vrij en betekenisvol leven wil hebben? Wil je, net zoals ik, met een open mind, nieuwsgierigheid een leven lang leren? Het gaat erom dat je je focust op wat jij belangrijk vindt.

Wat ik kan, kan jij ook! En daar help ik je graag bij. Een nominatie is daarvoor niet nodig ;-). Gun jezelf het plezier en investeer in jezelf door mentoring of 1- op-1 coaching. Maak een kennismakingsafspraak via deze knop.

Enkele LinkedIn aanbevelingen

William, Director Research & development

De sessies die ik met Larinda heb gehad waren erg leerzaam, interessant en leuk.
Geleerd hoe ik mijn doelen helder krijg en direct tot actie overgaan.
Dank Larinda!

Rebecca, Directeur/bestuurder bedrijfsvoering & financiën, CFO, commissaris

Larinda heeft mij geholpen met het scherper formuleren van mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten.
Mij spreekt daarbij haar gestructureerde aanpak erg aan.

Margaret, casemanager ziekteverzuim | gepassioneerd natuur-/landschapsfotograaf

Hoogbegaafd? Maakt me niet uit. Ik begrijp mezelf nu stukken beter en wil niet meer onderpresteren of mezelf als mindere MAVO klant zien. Ja, ik raak snel verveeld. So what? Dat ben ik! Ik wil blijven leren en nieuwsgierig in het leven staan. Afijn, ik ben begonnen met de bachelor Bedrijfskunde aan de universiteit en ik ben vastberaden om commissaris/toezichthouder te worden. Hoogbegaafd? Ik ga het zien!
Eerst maar eens met m’n neus in de boeken en MEZELF bewijzen dat ik meer waard ben! Dank je, warme, lieve Larinda! Ik moest er een pestend voor rijden, maar het was het meer dan waard en beveel je hierbij van harte aan :).

boek Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid Larinda Bok

Nominatie-aanbieding Boek ‘Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid’

Wil je mijn boek met een nominatiekorting van € 4,95 kopen? Stuur dan een mail met het woord Hoogbegaafdexpert-nominatiecode naar info@hoogbegaafdexpert en je ontvangt een kortingscode.

Wil je hoogbegaafdheid als verrijking zien? Investeer in coaching. Hoe? 

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren

Wacht even! Ik heb nog wat voor je

Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid Larinda Bok

Als je je wilt verdiepen in de zelfbeeld- en persoonlijkheidsontwikkeling van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid, zelf betekenis wilt geven aan je leven of als je hulpverlener bent en je cliënten meer wilt leren over hoogbegaafdheid, dan is dit boek een waardevol instrument.