Vrouw in de Media Award nominatie Larinda Bok

Nominatie Larinda Bok Hoogbegaafdexpert Specialist Hoogbegaafdheid

Als Nijkerkse Specialist Hoogbegaafdheid ben ik genomineerd voor de Vrouw in de Media Award.

Over Vrouw in de Media Awards

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in de media. Van alle experts die in nieuwsmedia (tv, radio en dagbladen) aan het woord komen, is slechts één op de vijf vrouw (bron: Global Media Monitoring Project). Het percentage bungelt al jaren tussen de 19 en 21 procent. 

De Nijkerkse Janneke van Heugten zet zich vanuit VIDM (Vaker in de Media) samen met medeorganisator Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media.

Rolmodellen: vrouwen vaker in de media

Met de awards willen ze vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Onverwacht kreeg ik een kwartier voor de officiële boeklancering van mijn boek Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid een mail met de bekendmaking van mijn nominatie. Samen met nog negen andere vrouwen ben ik in de provincie Gelderland genomineerd.

Nominatie Larinda Bok Hoogbegaafdexpert Specialist Hoogbegaafdheid

Jurybericht voor nominatie Vrouw in de Media Award

Specialist Hoogbegaafdheid Larinda Bok, auteur ‘Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid’ is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award in de provincie Gelderland.

De jury schrijft: ‘Larinda gaat iedere keer op zoek naar media-aandacht voor de specifieke problemen waar hoogbegaafde volwassenen mee te maken krijgen. Je hoort en ziet dat ze echt op een missie is! Zij heeft veel lokale en regionale mediabelangstelling, waarvan de jury hoopt dat het een springplank zal zijn naar meer landelijke media-aandacht’.

Persbericht met maatschappelijke missie

Het is Larinda’s maatschappelijke missie om vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid bij volwassenen weg te nemen. Want veel hoogbegaafden kunnen lang niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. 

Onder hen zijn hoogbegaafden die worstelen met het leven door onbegrip over zichzelf, wat gepaard kan gaan met rusteloosheid en eenzaamheid. Daarom organiseert Larinda sinds drie jaar in Nijkerk ‘Samen hoogbegaafd’ bijeenkomsten. Door haar kennis over hoogbegaafdheid te delen en hoogbegaafde mensen ruimte te bieden om bij elkaar te komen geeft zij haar maatschappelijke missie handen en voeten. Dit leidt tot veel herkenning, erkenning, minder eenzaamheid en meer plezier bij de deelnemers.

Eerste boek

In januari lanceerde zij haar eerste boek: Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid. Ze vertelt in haar boek openhartig over haar eigen life-struggles met hoogbegaafdheid en schept in makkelijk leesbare taal duidelijkheid in een complexe materie. Hulpverleners, leidinggevenden en volwassenen met hoogbegaafdheidskenmerken krijgen met het boek handvatten en doen inzichten op hoe ze met de struggles van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid om kunnen gaan.

Missie volbrengen met Vrouw in de Media Award

Larinda over haar nominatie: ‘Het is een grote eer om genomineerd te worden voor de Vrouw in de Media Award. Ik houd er niet van om in the picture te staan, maar om mijn missie te volbrengen wil ik de landelijke media bereiken.

Mijn motto is:

Stem niet op mij maar op mijn missie:
‘Vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid bij volwassenen wegnemen zodat zij zichzelf mogen zijn en hun talenten optimaal kunnen inzetten’

Larinda Bok-van der Voet

Dankzij 477 stemmen kwam ik in de TOP-3 van Gelderland. Lees hier wat de nominatie met mij deed en wat het mij en mijn missie bracht.

Larinda Bok

Corlaerstraat 24

3863 ZD Nijkerk

info@hoogbegaafdexpert.nl

www.hoogbegaafdexpert.nl

Tel: +316 14 35 45 80

Wil je hoogbegaafdheid als verrijking zien? Investeer in coaching. Hoe? 

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren

Wacht even! Ik heb nog wat voor je

Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid Larinda Bok

Als je je wilt verdiepen in de zelfbeeld- en persoonlijkheidsontwikkeling van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid, zelf betekenis wilt geven aan je leven of als je hulpverlener bent en je cliënten meer wilt leren over hoogbegaafdheid, dan is dit boek een waardevol instrument.