Inzicht in kernkwaliteiten van hoogbegaafden

kernkwaliteiten hoogbegaafden

Inzicht in de kernkwaliteiten van hoogbegaafden verheldert gedrag. Iedereen ergert zich wel eens aan het gedrag van een ander. We vinden de ander lastig en eigenlijk zou de ander zijn best moeten doen om zijn gedrag te veranderen.

Hoogbegaafden en kernkwaliteiten

Hoogbegaafde volwassenen worden regelmatig als moeilijk bestempeld.

Zij zijn immers té gedreven, té snel, té eigenwijs (autonoom). Deze ergernis zegt iets over het gedrag van de hoogbegaafde, maar nog meer over degene die zich aan het gedrag ergert.

De kernkwaliteiten van hoogbegaafde volwassenen

Iedereen heeft bepaalde kwaliteiten die heel verschillend van elkaar kunnen zijn. Bij grote verschillen ontstaat ergernis. Desalniettemin heeft die ergernis beide partijen veel te zeggen.

Een kernkwadrant helpt om inzichtelijk te maken wat er te doen is.

De kernkwadranten theorie van Daniel Ofman voor hoogbegaafden

Om als hoogbegaafde een goed beeld van jezelf te krijgen ontwierp ik een whitepaper met een werkvorm die de kernkwadranttheorie uitlegt.

Daniel Ofman is een bekende wetenschapper wiens werk dagelijks duizenden keren wordt gebruikt. Een van zijn modellen is het kernkwadrant.

Ik schreef een programma over het ontdekken van je kwaliteiten. Na het lezen van de whitepaper en het invullen van jouw kernkwadrant begrijp je de basis van deze krachtige en effectieve tool.

Download Kernkwadrant programma met checklist

kernkwaliteiten hoogbegaafden

Kenmerken van hoogbegaafde volwassenen

Hoogbegaafde volwassenen hebben bepaalde kenmerken die hen onderscheiden van anderen. Welke dat precies zijn is per persoon verschillend.

Hoogbegaafdheid is zo uniek en breed. Daarom is er wereldwijd nog geen vastgestelde definitie van hoogbegaafdheid.

Immers, naast het kennen van je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen is het ook heel functioneel om te weten waar je energie van krijgt, wat jij wilt en wat er bij je past.

De TMA Talentenanalyse geeft hier wetenschappelijk onderbouwd inzicht in.

Inzicht in kernkwaliteiten voor hoogbegaafden

Wil je meer weten over hoe ik werk?

Voordat we gaan samenwerken hebben we altijd een kennismakingsgesprek. Bij voorkeur doe ik dat via ZOOM. Ik neem graag een half uurtje de tijd om met jou kennis te maken en met je mee te denken.

Neem contact op via onderstaande knop.

Wil je hoogbegaafdheid als verrijking zien? Investeer in coaching. Hoe? 

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren

Wacht even! Ik heb nog wat voor je

Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid Larinda Bok

Als je je wilt verdiepen in de zelfbeeld- en persoonlijkheidsontwikkeling van mensen met kenmerken van hoogbegaafdheid, zelf betekenis wilt geven aan je leven of als je hulpverlener bent en je cliënten meer wilt leren over hoogbegaafdheid, dan is dit boek een waardevol instrument.