Hoogbegaafdheid test volwassenen

hoogbegaafdheid test

Hier vind je een hoogbegaafdheid test voor volwassenen. Veel mensen denken dat je een IQ van 130+ moet hebben, en ook nog aan de universiteit gestudeerd moet hebben om jezelf hoogbegaafd te noemen.

Signalen hoogbegaafdheid bij volwassenen

Fijn dat je hier bent om te ontdekken of je jezelf herkent in de kenmerken van hoogbegaafdheid. Bewustwording en reflectie zijn namelijk een belangrijke eerste stap om je weg in het leven te vinden.

Wie mij kent weet dat ik anti label ben. Het gaat niet om een sticker of een label zoals bijvoorbeeld een psychiatrische aandoening. Maar toch het is wel handig om te weten wie je bent en waar jij behoefte aan hebt.

Coaching bij hoogbegaafdheid

Alleen herkenning in de persoonskenmerken van hoogbegaafdheid is onvoldoende om alles uit hoogbegaafdheid te halen en er plezier aan te beleven. Professionele begeleiding bij het identificeren van hoogbegaafdheid en alles wat daarbij speelt, is noodzakelijk.

De verbanden tussen de persoonskenmerken en jouw persoonlijkheid kan een professioneel begeleider jou laten zien. Daardoor krijg je inzichten, handvatten en voel je je stevig in je schoenen staan zodat je kunt groeien en bloeien.

Test je hoogbegaafdheid

Hieronder vind je een lijst met tien uitspraken die ik regelmatig in mijn werk tegenkom. Veel uitspraken zijn gebaseerd op persoonlijkheidskenmerken en gedrag dat bij hoogbegaafdheid hoort.

Scores op de hoogbegaafdheid test

Geef op de eerste 10 uitspraken een cijfer van 0 (helemaal niet van toepassing) tot en met 10 (helemaal van toepassing).

    Nr.    Uitspraken van hoogbegaafde volwassenenSterkte 0-10
 1Veel mensen leven hun leven, maar ik heb een hogere missie in de maatschappij 
 2Anderen zeggen vaak dat ik té ben, té intens, té perfectionistisch, té ongeduldig, té kritisch, té moeilijk, té gevoelig, té overdreven 
 3Ik word moe van mezelf omdat ik het denken niet kan uitzetten en er regelmatig verstrikt in raak omdat het zo complex is 
 4Als zaken niet eerlijk verlopen word ik diep van binnen boos, het voelt onrechtvaardig en niet integer, ik kan daar eindeloos over discussieren 
 5Ik voel me zo anders! Op de basisschool voelde ik me al een vreemde eend in de bijt 
 6Ik stel veel waaromvragen 
 7Mijn ideeën worden niet begrepen, ik voel me afgewezen en ondergewaardeerd 
 8Ik heb last van labels in mijn shirts en de geluiden in een grote ruimte 
 9Het lijkt wel of ik een andere taal dan mijn managers spreek 
 10Ik vind veel dingen leuk, maar als ze eenmaal gestart zijn, raak ik verveeld en ga ik op zoek naar iets nieuws 
 
 

NA COACHING HOOR IK VAN HOOGBEGAAFDE VOLWASSENEN UITSPRAKEN ALS:

 
 Door coaching en persoonlijke ontwikkeling interesseert het me nu niet meer wat anderen van mij vinden.
 
 Frustratie! Sinds ik weet waar het vandaan komt, is het minder frustrerend.
 
 Ik heb nu woorden om aan te geven wat mij uniek maakt zodat ik kan gaan doen wat ik het allerliefste doe.
 
 Sinds dit inzicht is mijn zelfvertrouwen ontzettend gegroeid omdat ik veel beter begrijp wat er gebeurt in de interactie en wat ik moet doen om gehoord te worden.
 
 Mensen ervaren mij als prettiger en zo ben ik in een positieve spiraal beland. 

Scores op de hoogbegaafdheid test

Scores gelijk aan of boven de 7½ wijzen op hoogbegaafdheid.

Veel mensen herkennen zich in bovenstaande uitspraken die veelal duiden op kenmerken van hoogbegaafdheid.

Het feit dat je je hierin herkent betekent niet automatisch dat je hoogbegaafd bent. Daar is dus écht nader onderzoek voor nodig.

Deskundig onderzoek naar hoogbegaafdheid

Ik nodig je graag uit om op ontdekkingsreis te gaan en zo te ontdekken of jouw persoonlijkheidskenmerken, je drijfveren en talenten samengaan met de persoonskenmerken van hoogbegaafdheid.

Ik nodig je ook van harte uit te gaan onderzoeken wat je in je leven wilt bereiken. Ten eerste met de vraag: “hoe wil jij je leven beleven”. Vervolgens de vraag: “wil je vrijheid.”

Dat klinkt al als een belevenis! Laten we samen op ontdekkingsreis gaan.

Als je met mij samenwerkt in coaching bij hoogbegaafdheid

In mij vind je een gelijkgestemde die je aanvoelt en begrijpt. Vanuit mijn visie, gebaseerd op de positieve psychologie (TMA), Relational Frame Therory (RFT) en de derde generatie psychologie; Acceptance and Commitment Therapy (ACT) telt alleen de vraag: “wat wil jij met je leven?”

Ik werk intuïtief en met wetenschappelijk onderbouwde modellen zoals de Talent Motivatie Analyse als persoonlijkheidsonderzoek en de ACT.

Daarnaast profiteer jij ook van mijn bedrijfskundige, psychologische, management en verpleegkundige kennis, en jarenlange ervaring.

Neem contact op om kennis te maken en te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Herken jij je in de uitspraken die op hoogbegaafdheid duiden?

Als je je verder wilt verdiepen in hoogbegaafdheid is er een uitgebreide hoogbegaafdheidtest zodat je nog beter kunt onderzoeken of er mogelijk sprake is van hoogbegaafdheid.

Wil je hoogbegaafdheid als verrijking zien? Investeer in coaching. Hoe? 

error: Helaas, je kunt deze tekst niet kopiëren